Info Optice : Strabismul

strabismul

Strabismul reprezinta situatia în care axele globilor oculari nu sunt paralele între ele si ochii (unul sau ambii ochi) sunt deviati fie spre nas (strabism convergent), fie spre ureche (strabism divergent). Exista si un strabism fiziolofic, care persista doar pâna la vârsta de 4-6 luni si apoi dispare.

Strabismul poate aparea de la nastere – asa numitul strabism congenital, sau poate aparea pe la 2-3 anisori, de obicei însotit de existenta unor defecte de dioptrii – asa numitul strabism refractiv. Exista si forme speciale de strabism (paralitice, restrictive, verticale etc.) care apar de obicei de la nastere.

Tratamentul

Strabismului este unul foarte complex si de aceea trebuie facut sub îndrumarea unui oftalmolog cu experienta în astfel de cazuri.

Exista forme de strabism care se pot corecta doar prin ochelari (cu dioptrii sau cu lentile speciale cu prisme). Tratamentul de dezambiopizare (ocluzia), alaturi de exercitiile ortoptice, se recomanda ori de câte ori este nevoie. Alteori, tratamentul strabismului necesita si interventie chirurgicala. Însa de cele mai multe ori, tratamentul cuprinde toate aceste metode de tratament (operatie, ochelari, ocluzie, exercitii ortoptice).

La noi gasiti lentilele prismatice pe stoc ( plastic + antireflex ) lentile cu protectie si foarte usoare ( 1* prs 2* prs 3* prs 4* prs si 5*prs ) recomandate mai ales copiilor.

Magazin de Optica Medicala
designed by pret creare site bucuresti