Varilux S Design Progresiv Performant

Varilux S Series
  • Performanţele lentilelor progresive s-au îmbunătăţit mult de la primele generaţii de lentile lansate cu mai bine de 50 de ani în urmă. Cu toate acestea, încă mai există unele limitări vizuale datorate variaţiei puterii pe suprafaţa lentilelor progresive.
 • Aceste limite apar din cauza faptului că lentilele progresive se bazează pe un compromis între mărimea câmpurile vizuale şi efectul de „valuri”.
 • Testele de laborator ale principalelor lentile premium de pe piaţă arată că fiecare producător gestionează în mod diferit acest compromis (a se vedea graficul):

  • Fie lentilele oferă câmpuri vizuale largi, dar cu un efect de de „valuri” mai puternic
  • Fie lentilele oferă un efect de „valuri” redus, dar câmpurile vizuale sunt mai înguste.
  * Câmpurile vizuale se bazează pe analiza câmpurilor vizuale binoculare. Efectul de unde mişcătoare se bazează pe analiza devierii fasciculului. Punctele reprezintă valori comune pentru toate lentilele analizate. Varilux® S design vs Varilux® Physio 2.0 şi lentilele progresive premium a 6 competitori. Per produs : 4 până la 10 reţete analizate de la -3 Add2 până la +2.5 Add2. În urma testelor efectuate în laborator de departamentul de cercetare şi dezvoltare
 • Varilux® S Series elimină acest compromis cu două tehnologii unice:
  • Nanoptix, o revoluţie în tehnologia lentilei, ce elimină în mod virtual efectul de „valuri” pentru un echilibru în mişcare mai bun.
  • SynchronEyes, o revoluţie în designul lentilei, ce optimizează câmpurile vizuale binoculare pentru un unghi vizual cât mai larg.

   

 • Nanoptix, revoluţie în tehnologia lentilei
  Nanoptix reconcepe în întregime structura fundamentală a lentilelor, în timpul calculării lor, oferind mai multă libertate în gestionarea efectului de „valuri”. În loc să considere lentila ca un întreg, Varilux® S Series este prima lentilă calculată din mii de elemente virtuale de mici dimensiuni.
  În timpul calculării lentilei Varilux® S Series, lungimea şi poziţia fiecărui element sunt optimizate :
  • Lungimea fiecărui element este calculată pentru a corespunde designului optic dorit şi dioptriei de care avem nevoie.
  • Poziţia fiecărui element este calculată pentru a da forma lentilei.
  • Lentila se prelucrează element cu element, asigurându-se continuitatea suprafeţei.
  Măsurătorile realizate în laborator de departamentul de cercertare şi dezvoltare arată că la Varilux® S Series efectul de „valuri” este redus cu până la 90% în comparaţie cu lentilele premium ale principalilor competitori.
  SynchronEyes, revoluţie în design
  Bazându-se pe cele mai avansate cercetări, inovaţia SynchronEyes™ ia în calcul diferenţele fiziologice dintre cei 2 ochi. Având în vedere calitatea imaginilor de pe retina ochiului drept şi a ochiului stâng, care influenţează câmpurile vizuale binoculare, calculul celor două lentile este sincronizat. De aceea, sunt necesare prescripţiile pentru ambii ochi, chiar dacă se comandă o singură lentilă.
  Cu Varilux® S Series, pentru prima dată, calculul lentilei ochiului drept şi a celei pentru ochiul stâng se face sincronizat, ţinându-se cont de diferenţele de prescripţie dintre cei doi ochi. Astfel dacă privim prin  zonele laterale, privirea intersectează lentila stângă şi cea dreaptă în zone cu performanţe optice asemănătoare. Imaginile retinale din dreapta şi din stânga au o calitate asemănătoare, asigurând echilibrul binocular. Purtătorii de ochelari se bucură de un unghi vizual larg, chiar şi atunci când diferenţa de prescripţie dintre cei doi ochi e semnificativă.
  Avantajele aduse de SynchronEyes au fost demonstrate de testele efectuate de departamentul de cercetare şi dezvoltare: rezultatele arată că Varilux® S Series oferă câmpuri vizuale binoculare cu 50% mai largi în comparaţie cu celelalte lentile progresive premium de pe piaţă.
  Varilux S 4D, personalizare binoculară bazată pe determinarea ochiului dominant
  Vederea cu ambii ochi oferă numeroase avantaje, în comparaţie cu vederea monoculară: un câmp vizual mai larg, o performanţă mai bună din punct de vedere al detectării sau al diferenţierii vizuale, o percepţie 3D mai bună şi o poziţionare mai precisă a  obiectelor în spaţiu.
  Capacitatea binoculară a sistemului vizual se bazează pe analiza fină pe care creierul o face atât asupra diferenţelor, cât şi a asemănărilor dintre imagini. Faptul că vedem lumea cu ambii ochi produce un mecanism triplu: vedere simultană, fuziunea realizată atunci când imaginile sunt destul de asemănătoare, şi efectul stereoscopic datorită analizei micilor diferenţe dintre cele 2 imagini.
  Pentru prima dată în industria oftalmică, o personalizare binoculară a unei lentile progresive se bazează pe vederea cu ochiul dominant, ceea ce duce la un design cu totul nou şi la o performanţă de neîntrecut, ce dă acces la cea de-a 4-a dimensiune a avantajelor vizuale: un timp de reacţie îmbunătăţit pentru o vedere instantanee fără limite.
  În vârful gamei Varilux® S Series, lentilele Varilux® S 4D revoluţionează lumea lentilelor progresive personalizate,  integrând pentru prima dată dimensiunea temporală. La parametrii de personalizare deja existenţi am adăugat vederea cu ochiul dominant.
  Aşa cum suntem dreptaci sau stângaci, cu toţii avem un ochi dominant care ne influenţează semnificativ vederea. Determinarea ochiului dominant este necesară pentru o percepţie vizuală optimă. Datorită acestei măsurători, purtătorii de ochelari experimentează pentru prima dată maximum de libertate vizuală în orice direcţie şi pe orice distanţă.
Magazin de Optica Medicala
designed by pret creare site bucuresti